Bevallen onder hypnose

"Iedere zwangere vrouw hoopt op een pijnloze bevalling. De Britse overheid begint dit jaar een grootschalig onderzoek naar bevallen onder hypnose."
– Telegraaf/vrouw, Amsterdam –

 

AMSTERDAM –  Iedere zwangere vrouw hoopt op een pijnloze bevalling. De Britse overheid begint dit jaar een grootschalig onderzoek naar bevallen onder hypnose.

De Britse overheid voert dit jaar een van de grootste studies rond medische hypnose uit. Hiervoor zullen 800 zwangere vrouwen bevallen onder zelfhypnose. De studie wordt uitgevoerd om te vermijden dat vrouwen tijdens hun bevalling om dure pijnstillers vragen. Vrouwen onder hypnose hebben ook minder begeleiding nodig volgens de The Sunday Times. De studie moet antwoord geven op de vraag hoe vrouwen met zo weinig mogelijk pijn kunnen bevallen zonder pijnstillers.

Pijnstillers

Er zijn een aantal manieren om de pijn tijdens de bevalling tegen te gaan. Flink puffen, in de hand van je partner knijpen, gemasseerd worden of om een verdoving vragen. In Nederland heb je recht op pijnbestrijding tijdens de bevalling, tenzij er medische bezwaren zijn natuurlijk. Pijnstillers zijn echter niet altijd zonder risico. Ze kunnen via de navelstreng bij de baby terecht komen en invloed hebben op de ademhaling van het kind. En wat nou als je als de dood bent voor naalden of het gewoon erg graag zonder medische middelen wil doen? Dan is bevallen onder hypnose misschien een optie.

Ontspannen

Zelfhypnose vergt training onder professionele begeleiding. Vrouwen leren om de pijn zo goed mogelijk te verdragen. Hierdoor zijn ze minder bang voor de pijn waardoor ze meer ontspannen zijn. Zodra ze de vaardigheden onder de knie hebben, kunnen ze zichzelf onder hypnose brengen als de bevalling begint. Een nadeel is dat je nooit weet hoe een bevalling verloopt en dat het je door omstandigheden misschien niet lukt om de hypnose tot stand te brengen. ‘De opzet is om vrouwen de mogelijkheid te geven zelf het werk te doen’, aldus professor Soo Downe van de universiteit van Central Lancashire. ‘Als de resultaten veelbelovend zijn, denken we eraan gratis trainingen rond hypnobevallen te geven.’

Bron: Telegraaf, Vrouw


 

 

Doe nu een gratis intake