Comfortabel en Ontspannen Bevallen met HypnoBirthing

"HypnoBirthing zwevering? Welnee. Gewoon een manier om beter te leren ontspannen en daardoor te bevallen met veel minder pijn."
– Jacqueline, Wij Jonge Ouders –

 

‘De kracht van je geest is sterker dan je denkt’

“Mijn eerste bevalling was goed gegaan, maar ik wist zeker dat het beter kon,” vertelt Jacqueline (28), ze beviel van haar tweede kind Julian via HypnoBirthing.

Tijdens de HypnoBirthingcursus heb ik vooral geleerd hoe ik me goed en diep kon ontspannen. Als het mij zou lukken, zou het voor heel veel vrouwen werken, want ik ben iemand die echt moeilijk kan ontspannen en erg de controle wil houden. Zelfs al tijdens de cursus lukte het me om écht te ontspannen. Wat mij vooral hielp, was de muziek en de stem van Marie Mongan, de oprichtster van HypnoBirthing. Elke avond luisterde ik naar haar cd, las een stukje uit het boek en deed de ontspanningsoefeningen.

Tijdens de laatste les werd me gevraagd te visualiseren hoe ik wilde dat mijn bevalling zou gaan. Hoe lang ik wilde dat het zou duren, hoe mijn weeën moesten aanvoelen, waar ik wilde bevallen en wat de rol van mijn man zou zijn. Al mijn visualisaties kwamen uit! Dat vond ik heel bijzonder. Het is echt zo dat de kracht van je eigen geest sterker is dan je denkt. Ik ben in bad bevallen, het heeft vijf uur geduurd en hoewel het niet volledig pijnloos was, was het echt comfortabel en ontspannen, waardoor de pijn meer op de achtergrond bleef en ik heel bewust bezig was met mezelf en mijn kind. Bevallen in het warme water zorgde vooral voor de lichamelijke ontspanning, terwijl de muziek en de ontspanningsoefeningen me geestelijk ontspanden. Voor mij de perfecte combinatie! Ik kijk terug op een fijne bevalling.”

HypnoBirthingconsulente Agna: ‘Het doel is je comfortabel voelen in in controle‘.

 

Bron: Wij Jonge Ouders

 


 

 

Doe nu een gratis intake