Natuurlijke Geboorte | Hoe bevalt nederland
15578
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15578,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
VERGINIA VAN DEN AKKER VERSCHIJNT IN ‘HOE BEVALT NEDERLAND’ (DIT ZIJN WIJ)

De VPRO zendt vanaf 2 juni op NPO2 de interessante documentaireserie uit: ‘Dit zijn wij’. In de derde aflevering: Hoe bevalt Nederland? verschijn ik, Verginia van den Akker, als Hypnobirthingdocent in het programma. De uitzending werd op vrijdag 23 juni om 21:10 uur uitgezonden op NPO2.

Ik heb met veel plezier aan het tv-programma meegewerkt. Graag deel ik daarom mijn enthousiasme door meer te vertellen over de documentaireserie in zijn algemeenheid. En natuurlijk vertel ik ook iets meer over de aflevering die specifiek over de zwangerschap en geboorte gaat.

DIT ZIJN WIJ IS EEN DOCUMENTAIRESERIE VAN MICHIEL VAN ERP

Michiel van Erp is een bekende toneelregisseur en documentairemaker. Hij heeft veel programma’s op zijn naam staan. En meer recent heeft hij bijvoorbeeld de film MH17: Het verdriet van Nederland uitgebracht.

Dit zijn wij is geïnspireerd door zijn film waarin een doorsnede werd gegeven van hoe de Nederlandse samenleving met rouw omgaat; rouwverwerking. In zijn nieuwe 8-delige serie ‘Dit zijn wij’ komen andere thema’s aan bod waar vrijwel iedere Nederlander mee heeft leren om te gaan. Thema’s als: wonen, huwelijken, geboortes, feest vieren en een auto kopen.

HOE BEVALT NEDERLAND MET HYPNOBIRTHING DOCENT VERGINIA VAN DEN AKKER – OP NPO2

Zoals ik al eerder aangaf, met veel plezier heb ik meegewerkt aan het tv-programma. In de derde aflevering over hoe er in Nederland wordt bevallen gaat Michiel van Erp op pad om meerdere stellen te interviewen over hun zwangerschap en bevalling.

Een van de stellen zijn Carlo en Caroline uit Etten-Leur. Ze verwachten binnenkort hun derde kind. Zoals blijkt tijdens de uitzending zijn ze niet onbekend met HypnoBirthing. Want voor hun eerste kind hebben ze al de cursus gevolgd bij mij en mijn dierbare collega docente Coby Nypels. En tijdens de zwangerschap van de tweede, ook een dochter, hebben ze de cursus bij mij herhaald.

 

Tijdens de opname, in verwachting van hun derde kind willen zij graag een waterbevalling ervaren met behulp van HypnoBirthing. Ze worden daarbij op de voet gevolgd, onder andere wanneer ze weer mijn zwangerschapscursus herhalen.

Deze video is een HypnoBirthing compilatie van de uitzending. De hele uitzending is hier te bekijken.

MEER WETEN OVER HYPNOBIRTHING EN BETER BEVALLEN?

Dat kan. Klik rond op mijn website zodat je jezelf kunt verdiepen in het onderwerp natuurlijk bevallen. Je kunt dan rustig besluiten om de HypnoBirthing-cursus te volgen. Weet dat mijn zwangerschapscursus ook handvatten geeft aan de vader zodat hij zijn geboortepartner zo goed mogelijk kan begeleiden in het zwangerschaps- en geboorteproces.

Los van de cursus kan ik je ook 1-op-1 helpen in het geval dat je baby in de stuit ligt; je baby kan naar de gewenste positie gedraaid worden met hypnotherapie handvatten. Of mochten er bepaalde angsten spelen rondom de bevalling, ik kan je daar goed van afhelpen met hypnotherapie. Neem daarvoor contact met mij op, ik sta voor je klaar.