voor de vaders


HypnoBirthing® vaders staan niet met hun rug tegen de muur! Als geboortepartner is vader de spreekbuis, steun en toeverlaat van zijn gezin. De handvatten van de cursus geven hem zelfvertrouwen om zijn gezin zo goed mogelijk te begeleiden in het geboorteproces. Indien nodig weet vader hoe hij moeder weer in ontspanning brengt. Moeder kan blijven focussen op haar baarmoederspieren en haar baby.

 

Arnoud’s ervaring:

Verginia en Coby hebben mij en mij vrouw Laila gecoacht om op natuurlijke wijze te bevallen van onze zoon Eddem. Wij hadden via via gehoord dat dit een hele goede manier zou zijn om je gezamenlijk op de bevalling voor te bereiden. Na een plezierige intake zagen wij het concept van de natuurlijke bevalling wel zitten en zijn wij in de weken daarna aangevangen met de sessies. Wat ons met name hierbij een prettig gevoel gaf, is de uitgebreide voorbereiding die je krijgt voor dat ene belangrijke moment. Niet alleen in de vorm van ontspannen bevallen, maar ook in een hoop praktische zaken zoals informatie over welke (medische of natuurlijke) stappen worden genomen en wie deze uitvoert (vrouw, man, verloskundige, etc.). Daarnaast leer je als man rust te creëren voor je vrouw en kind door de haar op de juiste manier op haar gemak te stellen en een prettige bevallingsomgeving te maken. Ook leer je moeder en kind zo veel mogelijk af te schermen van onnodige toenaderingen.

En toen was het zo ver: de bevalling. Wij hebben de bevalling in het ziekenhuis moeten doen omdat Eddem er twee weken na de uitgerekende datum nog niet uit wilde. Omdat wij met de sessies gehad hadden konden wij de juiste voorbereidingen treffen: fijn licht, rustgevende muziek en zo min mogelijk communicatie door "vreemden" met de moeder. Als man was ik de filter en het doorgeefluik van (bijna) alle communicatie naar mijn vrouw. Hierdoor kon zij in alle rust wegdromen en ontspannen de 11 uur durende bevalling aangaan. Ook heb ik haar goed kunnen helpen met op ontspannen wijze de weeën op te vangen via rustige ademhalingstechnieken (niet te verwarren met 'puffen"). Hierbij is het van groot belang goed door te ademen om het kind voldoende zuurstof te geven.

Van de verloskundigen en gynaecoloog kregen wij allemaal complimenten over hoe rustig Laila bleef tijdens de hele bevalling. Ze heeft geen moment haar stem verheven tot en met de geboorte van Eddem.

Aan een ziekenhuisbevalling met CTG scan, hartslagmeter en pijnbestrijding is in eerste instantie weinig natuurlijks. Maar door de rust die wij geleerd hebben te nemen, is het voor ons een uitsluitend mooie ervaring geweest en voor Laila uiteindelijk allemaal enorm meegevallen.

 

Ron’s ervaring :

“Uit een stapel folders over zwangerschap cursussen viel die over HypnoBirthing ons direct op. Vooral dat je deze cursus helemaal samen volgt, sprak mij dat aan. Als man is je rol gewoonlijk beperkt. En ik vond het juist belangrijk om precies te weten wat mijn vrouw en kind tijdens de bevalling zouden doormaken en hoe ik hen zou kunnen bijstaan.” In vijf lessen van 2,5 uur leerden Ron en Tyas alles over de bevalling, ontspanning en ademhaling. Maar was de bevalling dan ook echt pijnloos? Pijnloos wil ik niet zeggen maar het verliep wel heel prettig en rustig. De naam HypnoBirthing® dekt niet helemaal de lading van de cursus, vind ik. Je denkt al snel aan hypnose en zweverigheid, maar daarvan is helemaal geen sprake. Als nuchtere Hollander stond ik er best sceptisch tegenover, maar achteraf heb ik er een heel goed gevoel over”

De Verloskundige: ‘HET WAS EEN HEEL INDRUKWEKKENDE BEVALLING’ De verloskundige van Ron en Tyas herinnert zich de bevalling nog goed. ‘ik heb nog nooit zo’n  rustige bevalling meegemaakt. Omdat ik vanwege vakantie als invaller de bevalling begeleidde, wist ik niet van HypnoBirthing af. Voor mij was het beroepsmatig daarom een interessante bevalling. De sfeer was zo ontzettend ontspannen en rustig, dat we alleen op fluistertoon spraken.  Hoewel Tyas heus wel pijn heeft gehad, kon zij het wel veel beter dragen. Zodra ik tijd heb, wil ik me meer in HypnoBirthing® gaan verdiepen. Na één bevalling kan ik nog niet zeggen af de methode werkt, maar indrukwekkend was deze bevalling zeker.

 

Robin’s ervaring:

“Als je als man actief betrokken wil zijn bij de bevalling is deze HypnoBirthing®-cursus absoluut aan te bevelen. Gini heeft mij overgehaald deze cursus te doen".
Lees verder > Toon/verberg Robin's ervaring

 

Op de strandstoel ben ik begonnen aan het cursusboek. Met uitzondering van een paar hoofdstukken die Gini had benoemd als erg Amerikaans heb ik uiteindelijk het hele boek gelezen.

 

Ik heb zelf ooit twee jaar biologie gestudeerd en meen dus wel een en ander te weten van het menselijk lichaam, zwangerschappen en bevallingen. Tot mijn verrassing kon ik me in bijna alle theorieën vinden en klonken deze zeer logisch, zelfs veel logischer dan de algemeen geaccepteerde zienswijze. Daarnaast vind ik de basisgedachte dat je als man actief betrokken bent bij de zwangerschap en zoiets heftigs als de uiteindelijke bevalling zeer mooi.

 

Een keertje mee puffen en daarna het handje vasthouden voelt toch niet goed. Uiteindelijk hebben we de gehele cursus gedaan en vonden wij het allebei geweldig. Het feit dat je als man actief en bewust bezig bent met de naderende bevalling is super. Hierdoor bevalt je vrouw niet alleen, maar doe je het echt samen.

 

De bevalling van Gini is helaas niet geheel vlekkeloos en volgens het boekje verlopen . Twee maanden te vroeg braken de vliezen en moesten we naar het ziekenhuis. Weeënremmers (na het breken van de vliezen) en weeën-opwekkers bij de persweeën waren onvermijdelijk. Toch hebben Gini en ik tijdens de gehele bevalling veel aan de cursus gehad.

 

We hadden zelfs bij de laatste momenten het gevoel van controle en bleven in staat om tussen de weeën door te ontspannen. Ik kon haar hier ook daadwerkelijk in helpen en steunen. Alles bij elkaar vond ik het een zeer nuttige cursus.

 

Als je als man actief betrokken wilt zijn bijde bevalling, als je samen ontspannen en met minimale medische hulp wenst te bevallen is deze cursus absoluut aan te bevelen. Ik wil Verginia en Coby bedanken voor hun hartstochtelijke inzet.

 

Ik hoop echt dat ze meer mensen zullen overtuigen en een bijdrage kunnen leveren om de natuurlijke bevalling weer gemeengoed te laten worden.

 

Sander's ervaring:

“Door de cursus was ik zelfverzekerder over de bevalling. Ik wist wat ik kon verwachten en wat mijn rol was. De bevalling ging zoals we graag wilden en ik kijk er met een goed gevoel op terug.”

Doe nu een gratis intake