Natuurlijke Geboorte | Wat is hypnobirthing?
14093
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14093,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
WAT IS HYPNOBIRTHING?

Meer dan 25 jaar is HypnoBirthing® de meest complete cursus voor ouders die hun baby’s op een rustige en liefdevolle wijze geboren zien worden.

 

Met de originele HypnoBirthing® methode reiken wij handvatten aan om de juiste ontspanning en ademhalingstechnieken toe te passen. Moeder is in staat om gedurende het geboorteproces angst en stress te reduceren, volledig bewust en in controle te blijven. Haar lichaam te vertrouwen, de baarmoederspieren te volgen kortom: Moeder Natuur datgene te laten doen waarvoor het bedoeld is.

 

In deze complete cursus wordt ook de vader voorbereid op zijn taken gedurende het geboorteproces. HypnoBirthing® leert hem zijn partner te ondersteunen, verzorgen en als spreekbuis van zijn gezin te fungeren. Hierdoor voelt moeder zich veilig.

Veel gestelde vragen

In welke periode van mijn zwangerschap kan ik het beste de cursus volgen?

Vanaf 13 – 15 weken: Je kan niet vroeg genoeg beginnen met de prenatale binding. Zodra je ontspannen bent en zelfvertrouwen in de geboorte hebt, zal de ontwikkeling van jouw ongeboren baby optimaal zijn. Jullie kunnen met volle teugen genieten van een blijde verwachting: the babymoon.

Ik ben al 35 – 39 weken zwanger en wil toch nog met HypnoBirthing® bevallen. Wat zijn mijn opties?

Het is nooit te laat voor de handvatten van deze methode. Opties zijn afhankelijk van de situatie, er is altijd een mouw aan te passen. In uitzonderlijke gevallen is geheel en/of gedeeltelijk privéles mogelijk.

Heb ik geen pijn met een HypnoBirthing® bevalling?

Dat kunnen wij nooit beloven, ondanks dat er genoeg moeders beweren dat ze “geen pijn” gevoeld hebben. Wij leren je door de speciale ademhaling technieken met je baarmoeder mee te werken i.p.v. tegen te werken of op ‘slot’ te zetten.

De cursus wordt in 5 delen gegeven. Is dat niet te veel?

Integendeel, Mary Mongan heeft haar Methode per onderdeel uitgewerkt. Voor de mentale omschakeling van beide ouders is het beter om de mindset stap voor stap te resetten i.p.v. ‘overvoerd’ te worden. Zij weet als geen ander hoe onze ‘mindset ‘werkt. Ouders krijgen de tijd om thuis te oefenen, technieken herhalen en tijdens de volgende cursusdag te bespreken.

Wat is hypnose? Ik wil geen zombie zijn.

Elke vorm van Hypnose is Zelfhypnose: Je bent zeker geen Zombie. Hypnose is een geconcentreerde ontspanning. (Denk aan de automatische piloot) tijdens het geboorteproces bent je gefocust op je baby en de baarmoeder. Daar pas je de zelfhypnose toe waardoor ben je in controle van jouw bevalling blijft.

Ben ik verplicht om met een partner te komen?

Nee, niets moet bij HypnoBirthing®! Je/jullie gebruiken wat bij je past. De cursus is voor ouders uitgewerkt, maar zwangere moeders zijn ook welkom met een andere geboorte partner, die hen goed kan ondersteunen tijdens de bevalling. De uiteindelijke geboorte zullen moeder en baby samendoen, dat is het natuurlijke proces.

Heeft deze cursus nog zin als ik via een keizersnee beval?

Zeker heeft dat zin : HypnoBirthing® begint met de prenatale binding waardoor de baby zich beter ontwikkeld. De ontspanning van lichaam en geest met als resultaat: Endorphine aanmaak die ook door je baby wordt opgenomen. Je leert hoe jouw lichaam tijdens de zwangerschap en de periode vlak vóór de geboorte reageert. Je baby is rustiger, slaapt en eet beter. Moeders worden ook voorbereidt op een “natuurlijke keizersnede”

Mijn dokter is niet bekend met HypnoBirthing®. Kan ik de methode toch nog gebruiken?

Natuurlijk kan je de methode gebruiken. Je zal de zoveelste moeder zijn die de medici versteld doet staan en complimenten ontvangt voor jouw kalme, gecontroleerde en gemakkelijke bevalling.

Is de HypnoBirthing® practitioner gecertificeerd om deze cursus te geven?

Via hypnobirthing.com weet je zeker dat je practitioner is aangesloten bij the Hypnobirthing Insitute en aan de jaarlijks gestelde eisen voldoet. HypnoBirthing®-Nederland is officieel gelinkt aan het Institute in New Hampshire en zien erop toe aan de dezelfde eisen te voldoen.